lördag 23 juli 2022

Favorit i repris!

Detta brödet är så enkelt att göra och klarar sedan sig själv i ugnen. Det blir en ganska stor sats så tänk på att ha en stor bunke när du sedan ska blanda samman allt.


Detta blir 3 st brödlimpor

Ingredienser:

Till bunke ett:
7     dl     Filmjölk
2     dl     Lingonsylt
3     dl     Ljus sirap
4     st     Ägg


Till bunke två:
5     dl      Vetemjöl
7     dl      Grovt rågmjöl
4     dl      Rågflingor
3     tsk    Bikarbonat
3     tsk    Bakpulver
2     dl      Solrosfrö
2     dl      Linfrön
                Lite salt

Gör såhär:

  1. Blanda samman alla de ingredienser som är till bunke ett.
  2. Blanda samma alla de ingredienser som är till bunke två.
  3. Därefter blandar du samman dessa till en deg.
  4. Smörja tre avlånga formar (brödformar/sockerkaksformar)
  5. Dela degen i tre delar och lägg dem sedan i formarna (jag brukar sleva upp det lika i de tre formarna).
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 165 C i 1 tim.
  7. Bröden kommer bli en aningen mörka på ytan.
  8. För bästa resultatet är att bröden får ligga till sig en dag innan man äter dem.
  9. Något som smakar gott till är en smakrik ost på.
Lycka till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar