Favorit i repris!
Detta brödet är så enkelt att göra och klarar sedan sig själv i ugnen. Det blir en ganska stor sats så tänk på att ha en stor bunke när du sedan ska blanda samman allt.
Detta blir 3 st brödlimpor
Ingredienser:
Till bunke ett:
7 dl Filmjölk
2 dl Lingonsylt
3 dl Ljus sirap
4 st Ägg
Till bunke två:
5 dl Vetemjöl
7 dl Grovt rågmjöl
4 dl Rågflingor
3 tsk Bikarbonat
3 tsk Bakpulver
2 dl Solrosfrö
2 dl Linfrön
Lite salt
Gör såhär:
- Blanda samman alla de ingredienser som är till bunke ett.
- Blanda samma alla de ingredienser som är till bunke två.
- Därefter blandar du samman dessa till en deg.
- Smörja tre avlånga formar (brödformar/sockerkaksformar)
- Dela degen i tre delar och lägg dem sedan i formarna (jag brukar sleva upp det lika i de tre formarna).
- Grädda i nedre delen av ugnen i 165 C i 1 tim.
- Bröden kommer bli en aningen mörka på ytan.
- För bästa resultatet är att bröden får ligga till sig en dag innan man äter dem.
- Något som smakar gott till är en smakrik ost på.
Lycka till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar